Bemiddelen

Elk gezin dat uit elkaar gaat, is uniek, en elke emotie die erbij hoort ook. Ik heb intussen een jarenlange ervaring als federaal erkend familiaal bemiddelaar, ik kan je dus ook helpen bij een echtscheiding en alles wat daarbij komt kijken. Jammer genoeg zijn relaties die stuklopen vaak het begin van een bittere strijd over geld, bezittingen, de kinderen ten laste, contact met de grootouders, stiefkinderen in een nieuw samengesteld gezin en zoveel meer. Omdat er in de Familierechtbank uiteindelijk geen winnaars zijn, alleen maar verliezers, is het mijn taak het verlies zo klein mogelijk te maken.
Daarom ga ik samen met jou op zoek naar een snellere, goedkopere en duurzamere regeling die een leven lang kan meegaan en waar ik vooral help goed te zorgen voor de belangen van de kinderen.

  • Door op materieel vlak de koek groter te maken en op een intelligente manier om te gaan met fiscaliteit, blijft er meer van die koek over om te verdelen.
  • Door op emotioneel vlak te gaan kijken naar hoe het verlies zoveel mogelijk beperkt kan worden.
  • Door verder te kijken naar wat er allemaal onder jullie strijd begraven ligt. ‘Ik wil dat hij meer betaalt’, komt misschien voort uit ‘Ik heb jaren mijn best gedaan en voel me niet erkend’. Een heel andere insteek om mee aan de slag te gaan!
  • Door jullie terug laten praten met elkaar, zelfs als het gaat om hoe jullie uit elkaar gaan, omdat dat het begin is van een mooie, zachte oplossing.
  • Door de kinderen altijd op de eerste plaats te zetten zodat ze de echtscheiding zo sereen mogelijk doorkomen.

 

Je bent elkaar kwijt als partner, maar je hoeft elkaar niet als ouder of zelfs als vrienden te verliezen. Via mijn bemiddeling probeer ik te zorgen voor een hernieuwde verbinding. In plaats van partijen tegen elkaar uit te spelen en zaken op de spits te drijven, zoals in een gerechtelijke procedure, bemiddel ik tussen jullie allebei. Zo help ik ervoor te zorgen dat je scheiding geen lose-lose situatie meer is, maar een periode waarin jullie en jullie kinderen rust kunnen vinden en waar een oplossing uitkomt waar iedereen kan achterstaan. Bij bemiddeling ga ik dus eerst op zoek naar de emoties en gevoelens die bij de breuk komen kijken. De discussie over het verdelen van spullen is het topje van de ijsberg dat zichtbaar is boven het water. Daaronder zit zoveel dat vaak een cleane breuk in de weg staat. Als bemiddelaar duik ik onder water om te zoeken naar wat er echt speelt, wat de echte behoeften zijn en help ik jullie weer te praten met elkaar en te luisteren naar elkaar. Ik help jullie in jullie nieuwe rol van ex-partners, die vaak om een andere aanpak en stijl vraagt, maar ook mooi en waardevol kan zijn én vooral belangrijk is als jullie samen kinderen hebben. Waar jullie ook vandaan komen, waar jullie ook naartoe gaan, wat er ook speelt: jullie blijven de ouders van jullie kinderen. Hoe minder jij je zorgen moet maken over de scheiding en alle praktische beslommeringen die daarbij komen kijken, hoe meer tijd en rust je hebt om je kinderen bij te staan en te helpen bij het verwerkingsproces van jullie echtscheiding.

Ik bemiddel bij koppels die op een verstandige, correcte en respectvolle manier uit elkaar willen gaan en bij koppels die door een rechter worden doorverwezen. Dat laatste is vaak geen makkelijke opdracht: een procedure is dan een oorlogsverklaring op zich. Maar zelfs daar zoek ik naar oplossingen. Door het stellen van de juiste vragen, door te vragen en iedereen in zijn of haar waarde te laten, help ik jullie opnieuw rust te brengen in een vaak heel turbulente, pijnlijke fase van je leven.

Meer informatie hierover vind je op scheiden-via-bemiddeling.

 

Onderhandelen

Onderhandelen is een vak, en ik durf te zeggen dat ik er een expert in ben. Door mijn jarenlange ervaring, persoonlijke ontwikkeling en interesses heb ik een efficiënte onderhandelingsstrategie ontwikkeld die voor jou als cliënt het best haalbare beoogt. Onderhandelen doe ik vooral als bemiddeling door omstandigheden niet mogelijk is. Omdat ik rust en sereniteit bewaar en altijd een overzicht hou over het uiteindelijke doel, kan ik helpen bij het komen tot resultaten waar iedereen mee verder kan.

  • Ik help bij praktische zaken als het regelen van een echtscheiding met onderlinge toestemming, onderhoudsgeld berekenen, de echtscheiding aanvragen, een scheiding in onverdeeldheid, huis in onverdeeldheid, het ouderlijk gezag, fiscaal co-ouderschap, erfrecht en zoveel meer.
  • Maar naast de praktische kant is er natuurlijk nog veel meer om rekening mee te houden. Door mijn inlevingsvermogen en empathie – ook tegenover de tegenpartij, maar vooral tegenover jullie kinderen – slaag ik erin win-win situaties te creëren, uiteraard steeds met jouw belangen voor ogen.