Denk je bij advocaten ook meteen aan problemen? Aan lange procedures voor rechtbanken, escalerende conflicten, je probleem waar je zelf geen controle meer over hebt, maar waarbij je machteloos moet toekijken hoe alles boven je hoofd wordt beslist?
Ik vul mijn rol van advocaat bewust anders in. Ik wil je vertrouwenspersoon zijn – een beetje zoals je arts – waarbij je terecht kan, die de tijd neemt om naar je te luisteren en die je bij je vele vragen kan helpen.
Ook bij twijfels of voor advies kan je bij mij terecht. Veel mensen denken bij een brief van een advocaat meteen het ergste en doen wat gevraagd wordt. Maar dat is niet altijd de beste oplossing. Op wat voor manier je ook worstelt met het gerecht, het is zo belangrijk je te laten bijstaan door een raadsman die het vakjargon spreekt en het klappen van de zweep kent. Vaak is een minnelijke schikking bijvoorbeeld beter, sneller en goedkoper dan een procedure. Ik ben veel meer dan enkel een pleiter, dat zie ik altijd als laatste oplossing voor je probleem. Procedures bij rechtbanken zijn voor mij dan ook louter een middel om tot een oplossing te komen, nooit een doel op zich. Wat voor mij belangrijk is als we op zoek gaan naar oplossingen:

  • Je raad geven (ook om ervoor te zorgen dat iets geen probleem wordt)
  • Je bijstaan om de beste oplossing te vinden voor je probleem
  • Je helpen deze oplossing uit te voeren
  • Je helpen dit allemaal zo efficiënt, makkelijk en goedkoop mogelijk te doen