Adviseren

Pas wanneer je alles weet, kan je de juiste stappen zetten om problemen op te lossen. Daarom geef ik duidelijk aan welke juridische mogelijkheden er zijn om dat probleem aan te pakken. Ik neem de tijd om je dossier door te nemen en ga met jou op zoek naar meer. In een gesprek probeer ik niet alleen uit te zoeken wat er aan de hand is, maar ook hoe dat komt. ‘Menselijk’, je komt het woord vaak tegen op mijn site, en dat is ook de kern van mijn werk, van wie ik ben. Het leven en mijn werk als advocaat hebben me geleerd dat de menselijke emotie een drijfveer is die bergen kan verzetten, maar ook essentiële belangen en doelen in de weg kan staan. Ik ben dus niet de man die sec en droog advies geeft, ik geef jou graag dat beetje meer. Natuurlijk verlies ik nooit de reden waarom je me contacteerde uit het oog, maar als ik je ook nog een stukje levenservaring kan meegeven dat je misschien verder helpt in de rest van je leven, dan doe ik dat heel graag. Omdat mensen helpen nog altijd de reden is waarom ik dit werk zo graag doe.

Verdedigen/pleiten

Pas wanneer advies, bemiddeling of onderhandeling geen oplossing biedt, is het nodig naar de Rechtbank te stappen en een procedure te beginnen. Ook op het moment dat je zelf gedagvaard wordt, is de Rechtbank onvermijdelijk.

Ook dan ben ik er om je bij te staan. Ik neem je verdediging vol vuur op mij en zorg ervoor dat jouw kant van het verhaal wordt gehoord. Ook hier speelt mijn jarenlange ervaring weer in jouw voordeel: niet alleen beheers ik de kunst van het pleiten, ik heb ook voldoende dienstjaren om het luisterend oor van de rechtbank te krijgen. Samen met jou bekijk ik je zaak en stel de te volgen strategie op. Samen zoeken we naar een oplossing op lange termijn.

Procederen is de laatste toevlucht, maar is soms onvermijdelijk. En als het dan moet gebeuren, moet het ook goed gebeuren, steeds met het gekende gezegde in mijn achterhoofd: ‘Wie oorlog voert, moet de vrede al in zijn hoofd hebben.’

Kamer voor Minnelijke Schikking (KMS)

In de Familierechtbank bestaat ook de Kamer voor Minnelijke Schikking. Met akkoord van beide partijen kan een zaak naar de KMS worden doorverwezen, waar een rechter in aanwezigheid van de advocaten (die dan als vertrouwenspersoon optreden) een akkoord probeert te bewerkstelligen. In de KMS wordt niet gepleit en neemt de rechter niet de beslissing zoals in de Familierechtbank, maar gaat hij de partijen begeleiden en helpen om te komen tot een gunstig akkoord voor alle betrokkenen. Wanneer het akkoord wordt bereikt, wordt het door de Rechter op papier gezet: het heeft dezelfde waarde als een vonnis in de Familierechtbank, is dus net zo bindend, maar het is wel een goedkopere en snellere manier van werken. Als raadsman kan ik je bij je zaak voor de Kamer van Minnelijke Schikking begeleiden, voorbereiden en bijstaan als vertrouwenspersoon.